سیستم تهویه مطبوع در بیمارستان ها

بیمارستان ها اغلب دارای بخش های مختلفی هستند از محیط پذیرش گرفته تا اتاق های بستری بیماران، بخش مراقبت های ویژه، محل نگهداری بیماران خاص، اتاق عمل و… که هر کدام از این بخش ها دارای درجه اهمیت تهویه متفاوتی هستند. تمامی بیمارستان ها دارای سیستم های تهویه مطبوع متناسب با ظرفیت و محیط خود هستند و پروتکل های بهداشتی و استاندارد های تهویه مطبوع هر بخش توسط کادر فنی بیمارستان به طور کامل رعایت می شود.

طراحی سیستم تهویه مطبوع بیمارستان

در محیط های درمانی و بیمارستان ها ویروس، باکتری و عوامل بیماری زای بسیاری وجود دارد که می توانند با تهویه نامناسب، در جریان هوا منتشر شده و سلامت کارکنان، بیماران و مراجعین را به خطر بیاندازد. به همین خاطر نمی توان از سیستم های تهویه معمولی برای این مکان ها استفاده نمود و نیاز به طراحی سیستم تهویه مطبوع بیمارستانی داریم. سیستم تهویه بیمارستان عموماً از دو بخش اصلی دستگاه های هواساز و تصفیه کننده هوا همانند چیلر و فن کویل و زیر ساخت های هوا رسانی شامل کانال هوا، دریچه هوا و… تشکیل می شود که در صورت نبود و یا بروز مشکلات و نواقص در هر بخش سیستم به درستی کار نخواهد کرد.

طراحی سیستم تهویه مطبوع بیمارستان | تهویه کارا

وظایف سیستم تهویه مناسب بیمارستان

سیستم های تهویه در بیمارستان ها وظایف مهم بسیاری دارند که در ادامه به توضیح برخی از آن ها می پردازیم.

  • فیلتراسیون و کنترل میزان آلودگی ها

از وظایف سیستم های تهویه بیمارستانی می توان به فیلتراسیون و کنترل میزان آلودگی ها و آلاینده های هر بخش متناسب با اهمیت بهداشتی همان بخش اشاره نمود. در تهویه بیمارستان ها اغلب از فیلتر هپا بیمارستان و یا فیلتر کربن اکتیو در بخش های حساس تر استفاده می نمایند.

  • تنظیم فشار محیط و کنترل سطح رطوبت

تنظیم فشار محیط و کنترل سطح رطوبت دیگر وظیفه سیستم تهویه مطبوع بیمارستان است. کنترل سطح رطوبت نه تنها باعث جلوگیری از رشد باکتری ها می شود بلکه می تواند بر روند کارکرد دستگاه ها و تجهیزات بیمارستانی نیز تاثیر گذار باشد.

  • سطح صدا

سطح صدا در سیستم تهویه بیمارستان باید به شدت پایین باشد تا از مزاحمت برای استراحت و آسایش بیماران، کارکنان و مراجعین جلوگیری شود. به منظور کنترل سطح صدا در سیستم تهویه بیمارستان ها اغلب از دمپر صوتی استفاده می شود.

  •  سیستم سرمایش و گرمایش بیمارستان

اما یکی از مهم ترین وظایف سیستم تهویه مطبوع بیمارستان ها کنترل دما و یا همان سیستم سرمایش و گرمایش بیمارستان است که به وسیله فن کویل بیمارستانی صورت می پذیرد. کنترل دما در بیمارستان از این رو با اهمیت است که گاهی اوقات نیاز است دمای محیط های مختلف با یکدیگر متفاوت باشد و یا این که بتوان به سرعت دمای محیط را کاهش و یا افزایش داد. به طور مثال در حین عمل دکتر و پرسنل عمل لباس های مخصوص اتاق عمل را بر تن دارند و نیاز است برای این که گرمای طاغت فرسایی را متحمل نشوند دمای اتاق عمل تا حدی پایین آورد و پس از عمل دوباره به سرعت به حد نرمال بازگرداند.

سیستم سرمایش و گرمایش بیمارستان | تهویه کارا

چک لیست نهایی تهویه بیمارستان

به طور کلی می توان گفت پارامتر های بسیاری برای ایجاد تهویه مطبوع برای بیمارستان ها وجود دارد که ما در این مقاله به بخش کوچکی از آن ها اشاره کردیم. برای ایجاد تهویه مطبوع بیمارستانی بهتر است از مهندسین HVAC و چک لیست های ارائه شده توسط مراکز نظارتی کمک بگیرین تا به بهترین شکل تهویه مطبوع بیمارستانی را پیاده سازی کنید. (چک لیست تهویه بیمارستان)

خدمات ما در تهویه کارا

گروه صنعتی تهویه کارا متشکل از تیمی جوان و در عین حال با تجربه، به همراهی مهندسین مجرب خود می تواند به شما در راه اندازی سیستم های تهویه مطبوع بیمارستانی کمک نماید. شما می توانید برای دریافت مشاوره تخصصی رایگان با ما در ارتباط باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up