اتاق ایزوله چیست؟

اغلب بیمارستان های بزرگ دارای اتاق هایی هستند که تهویه آن ها را به طور مخصوصی کنترل می کنند و برایشان از اهمیت ویژه ای برخوردار است. این اتاق ها، در اصطلاحات پزشکی با نام اتاق های ایزوله بیمارستان شناخته می شوند. از اتاق های ایزوله به منظور نگهداری از بیماران دارای بیماری های عفونی و واگیر دار و جداسازی بیمار از سایر بیماران استفاده می شود. این گونه بیماری ها می توانند با تماس مستقیم و یا غیر مستقیم بیماران با سایرین انتقال پیدا کنند. اتاق ایزوله بیمارستان با جلوگیری از تبادل هرگونه انرژی و جرمی سبب کاهش خطر میکروارگانیسم های هوابرد و گسترش و انتشار عفونت از طریق کانال هوا و یا سیستم تهویه می شود. اتاق ایزوله برای بیمارستان ها به قدری دارای اهمیت است که در برخی موارد سیستم تهویه جداگانه دارد.

انواع اتاق ایزوله در بیمارستان ها

بیمارستان ها از دو نوع اتاق ایزوله بهره می برند که بر اساس نوع بیماری و مراقبت های لازمه از بیماران به دو نوع اتاق ایزوله تنفسی و اتاق ایزوله محیطی تقسیم بندی می شوند.

اتاق ایزوله تنفسی (Airborne Isolation Room)

از اتاق ایزوله تنفسی اغلب برای جداسازی بیمارانی که دارای بیماری های عفونی و واگیردار با درصد انتقال نسبتاً بالا هستند استفاده می شود. بیماری هایی با ارگانیسم های آلوده کننده بسیار ریز و کوچک تر از 5 میکرون همانند بیماری آبله مرغان و سل، همچنین بخش هایی که در آن ها نمونه های خلط بیماران نگهداری می شود نیز از اتاق ایزوله تنفسی بهره می برند. از مهم ترین تفاوت های اتاق ایزوله تنفسی و اتاق ایزوله محیطی می توان به لزوم برقراری تهویه فشار منفی در اتاق ایزوله تنفسی اشاره کرد. اتاق های ایزوله تنفسی نیاز به تعویض مکرر هوا دارند. در این اتاق ها کاراکنان و همراهان بیمار برای تردد نیاز به حفاظ های تنفسی دارند.

استفاده کادر درمان از حفاظ های تنفسی در اتاق ایزوله | تهویه کارا

اتاق ایزوله محیطی (Protective Environment Room)

در اتاق ایزوله محیطی بر خلاف اتاق ایزوله تنفسی نیاز به برقراری فشار مثبت می باشد. هوای مورد نیاز در اتاق ایزوله محیطی از طریق هواساز تامین شده و پس از عبور از فیلتر هوا به درون اتاق انتقال می یابد. در اتاق ایزوله محیطی مقدار هوای ورودی از دستگاه هواساز نسبت به مقدار هوای خروجی توسط سیستم اگزاست فن بیشتر بوده و سبب ایجاد فشار مثبت در محیط می شود. برخی از بخش ها و یا بیمارانی که از اتاق ایزوله محیطی استفاده می نمایند شامل بیماران دارای بیماری های ایمونولوژیکی مانند ایدز، بیماران سرطانی، اتاق های عمل، اتاق زایمان، اتاق احیاء و … می باشند.

تهویه مناسب برای اتاق ایزوله بیمارستان

با توجه به اهمیت بالای تهویه مناسب برای اتاق ایزوله بیمارستان در پیشگیری از انتقال و شیوع بیماری ها برای آن یک استاندارد جهانی با عنوان استاندارد ASHRAE 170 زیر نظر انجمن سیستم های گرمایشی و سرمایشی و تهویه مطبوع آمریکا در نظر گرفته شده است. استاندارد ASHRAE 170 شامل برخی پروتکل های بهداشتی لازم برای ایجاد تهویه مناسب برای اتاق ایزوله بیمارستان می باشد. اغلب در طراحی سیستم تهویه اتاق ایزوله از کانال کشی و انتقال هوا به وسیله اگزاست فن به سیستم تهویه اصلی بر روی پشت بام بیمارستان و یا مرکز درمانی استفاده می شود.

خدمات ما در تهویه کارا

می توان به روش های گوناگون و با استفاده از انواع تجهیزات هواساز و انتقال هوا، تهویه مطابق با استاندارد جهانی ASHRAE 170  و مناسب برای اتاق ایزوله بیمارستان را رقم زد. گروه صنعتی تهویه کارا با ارائه مشاوره تخصصی رایگان و قبول انجام پروژه به شما در این زمینه کمک می کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up