تهویه مناسب دستشویی
تهویه دستشویی از بخش های مهم در تهویه خانگی محسوب می شود. در صورت نبود تهویه مطبوع برای سرویس بهداشتی خصوصاً در خانه های کوچک و یا آپارتمانی، سرویس بهداشتی به سرمنشاء بوی نامطبوع در خانه بدل شده و نه تنها بر روی سلامت افراد تاثیر گذار است بلکه می تواند سبب ایجاد آزار و اذیت برای همسایه ها شود. به همین منظور از نیاز های اساسی هر خانه نصب تهویه سرویس بهداشتی به حساب می آید.
مراحل ایجاد تهویه مطبوع دستشویی
ایجاد تهویه مطبوع برای سرویس بهداشتی در چندین مرحله صورت می پذیرد که در ادامه به بررسی این مراحل می پردازیم.
- ایجاد زیر ساخت های اساسی برای تهویه دستشویی: در این مرحله نیاز است که حین طراحی و ساخت ساختمان، سیستم و نوع تهویه دستشویی نیز در نظر گرفته شود. به طور مثال در برخی ساختمان ها برای تهویه دستشویی از پنجره بهره میگیرند و برخی دیگر از دریچه هوا و فن تهویه دستشویی استفاده می کنند. در مواردی که مثال زده شد فن تهویه دستشویی و یا پنجره دستشویی در دیوار اصلی ساختمان تعبیه شده و مستقیماً هوا را به بیرون از ساختمان هدایت می نماید اما شرایطی نیز وجود دارد که بیشتر در مجتمع های بزرگ ایجاد می شود که به دلایلی امکان دسترسی به دیوار اصلی وجود ندارد. در این مواقع از لوله تهویه سرویس بهداشتی استفاده می نمایند. لوله تهویه سرویس بهداشتی همانند کانال هوا عمل می کند و هوای بد و نامطبوع سرویس بهداشتی را به بیرون از ساختمان هدایت می کند.
- انتخاب و خرید دریچه هوا و فن تهویه سرویس بهداشتی مناسب: در این مرحله می بایست با در نظر گرفتن ابعاد محیط دستشویی و محل قرار گرفتن دریچه هوا نسبت به خرید دریچه هوا سرویس بهداشتی و فن تهویه سرویس بهداشتی اقدام کرد. توجه داشته باشید که در تهویه سرویس بهداشتی بدون پنجره، خرید درچه هوا و یا فن سرویس بهداشتی می بایست متناسب با سایز لوله تهویه سرویس بهداشتی صورت گیرد.
- نصب سیستم تهویه سرویس بهداشتی: در این مرحله نیز اقدام به نصب هواکش دستشویی و دریچه هوا مناسب برای دستشویی می نماییم. برق کشی مناسب و درست برای سیستم تهویه دستشویی مهمترین جزء این مرحله بوده و بهتر است برق کشی در سیستم تهویه دستشویی به گونه ای انجام شود که لامپ و فن تهویه دستشویی به طور همزمان و با فشردن یک کلید روشن شوند.
نکات موثر در تهویه دستشویی
- بهترین محل برای تعبیه دریچه هوا سرویس بهداشتی کمی بالاتر از کاسه توالت در دیوار و یا سقف دستشویی است. این کار باعث می شود تا بوی نامطبوع به سرعت از طریق هواکش دستشویی خارج شود.
- بهتر است از فن مخصوص تهویه دستشویی که دارای حفاظ رطوبتی و جنس ضد زنگ بوده استفاده شود. دریچه تهویه سرویس بهداشتی می بایست در حالت ایده آل برای ورود و خروج هوا حداقل 25 سانتی متر مربع سطح مقطع داشته باشد.
- فاصله سرویس بهداشتی از درب باید در حدود 100 سانتی متر، حداقل عرض درب سرویس بهداشتی 60 سانتی متر و حداکثر 75 سانتی متر باشد.
- توصیه می شود از فیلتر هوا در دریچه هوا دستشویی استفاده شود و دریچه هوا قابلیت شستشو داشته باشد و هر چند وقت شسته شود.
1 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید
پنجره بهتره برا هواکش یا هواکش